Aydınlatma Metni2022-01-13T00:02:07+03:00

Aydınlanma Metni

  1. Veri Sorumlusu

Nefesoğulları Motorlu Araçlar Ltd. Şti. (“Nefesoğulları”, “Şirket”) olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla haiz olduğumuz aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirerek kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

  1. Kişisel Verilerin Elde Edilme Yöntemleri ve Hukuki Sebepler

Kişisel verileriniz, internet sitemizde yer alan elektronik formun doldurulması suretiyle elde edilecek olup; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununda yer alan temel ilkelere bağlı kalınarak; kanunlarda öngörülmesi, Nefesoğulları’nın hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi, siz müşterilerimize (veya potansiyel müşterilerimize) hak ve/veya menfaat temin edilmesi için zorunlu olması, sizlerin temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Nefesoğulları’nın meşru menfaatleri için zorunluluk arz ettiği ölçüde ve yine 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca alınması gereken noktalarda açık rıza alınmak suretiyle işlenecektir.

  1. Kişisel Veri İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, randevu süreçlerinin yürütülmesi, talep ve şikâyetlerin takibi, müşteri ilişkileri yönetimi, iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, denetim ve etik faaliyetlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi, gerekli hallerde yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amaçları ile işlenmektedir.

  1. Kişisel Veri Aktarımı ve Aktarım Amaçları 

Kişisel verileriniz “bilme gereği” ve “kullanma gereği” ilkelerine uygun olarak ve gerekli veri minimizasyonu sağlanarak; yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda ve bu amaçların yerine getirilmesi ile sınırlı olarak; hissedarlarımızla, iş ortaklarımızla,  iştiraklerimiz ve bağlı şirketlerimiz ve hissedarlarıyla, Şirketimizin yurtiçi ve yurtdışındaki hizmet sağlayıcılarıyla, pazarlama/reklam/analiz hizmeti sağlayıcıları, veri tabanı ve sunucu hizmeti sağlayıcıları, site kullanımlarını izleme hizmeti sağlayanlar, e-posta sunucu hizmeti sağlayıcıları, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, arşivleme hizmeti verenler, bilişim altyapımızı sağlayan, işleten veya hizmet sunan iş ortaklarımızla ve hizmet sağlayıcılarımızla, özel iş ortaklığımızın olduğu kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişi veya kuruluşlar ile üçüncü kişilerle; 

Ayrıca; denetleme ve durum tespit faaliyetleri için uzmanlar, hukuk büroları ve denetleme firmaları ile düzenleyici ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi için kamu kurumları, iş danışmanlarıyla; yetkili idari ve denetleme kurullarıyla ve/veya diğer yetkili denetleyici kurum ve kuruluşlarla; hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde idari makamlar, adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetleriyle işbu aydınlatma metninde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecek, yurt içinde veya yurt dışında işlenebilecektir.

  1. İlgili Kişi Hakları

Kişisel verisi işlenen kişi olarak, Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki haklarınızı (kişisel veri işlemeyi öğrenme, işlemeyle ilgili bilgi talep etme, işlemenin amaca uygunluğunu öğrenme, aktarım yapılan kişileri bilme, eksik veya yanlış işlemelerin düzeltilmesini isteme, silme veya yok edilmesini isteme, otomatik tüm işlemlerin üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, analize itiraz etme, zararın giderilmesini talep etme) Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre kullanmak için [email protected] ile iletişime geçebilir veya www.nefesogullari.com.tr/kvkk adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz.

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla hazırladığınız başvurunuzu;

Maslak Mh. Ahi Evran Cad. Ata Center İş Merkezi No:9/C-D Maslak – İstanbul adresine bizzat getirebilir,

Belirtilen adrese, ıslak imzalı olarak noter kanalıyla gönderebilir,

[email protected] adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, kayıtlı elektronik posta adresi veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla iletebilirsiniz.

Call Now Button